Han quedat en el passat aquelles imatges de persones a la carrera, tot just obrir les portes d’El Corte Inglés de la plaça de Catalunya, un 7 de gener a les 10 h. Les noves pautes de consum handesvirtuat l’inici icònic de les rebaixes“, explica el director de Comunicació d’aquesta superfície comercial a Catalunya, Jordi Romañach. Apunta que “la irrupció de la venda en línia i per internet fan que les rebaixes s’hagin d’adaptar a aquesta nova situació“, que en el cas de la marca, s’ha traduït en descomptes iniciats des del 2 de gener a la botiga virtual.

Els compradors més atrevits, però, han passejat sota el paraigua i amb impermeable. Malgrat tot, el sector comercial és optimista i després del 5 % més de vendes durant el Nadal esperen mantenir la facturació en aquest període, sobretot per buidar l’estoc de roba d’hivern. Els abrics, justament, han estat aquest diumenge alguns dels articles tèxtils més buscats.

Les primeres gotes d’aigua de l’any han arribat en festiu i en un dia marcat per les primeres compres de rebaixes i pels canvis i devolucions d’alguns regals de Nadal que no han estat encertats. La pluja ha fet omplir més els centres comercials que no pas el carrer.  A això també s’hi ha sumat que a molts comerços, sobretot del centre de la ciutat, ja fa dies que han iniciat els descomptes, ja que la nova llei catalana dona més flexibilitat als establiments, tal com ho feia l’espanyola.

Fnac corte inglés compres

Una altra tendència que, amb els anys, fa camí de convertir-se en clàssic és la de les devolucions. Establiments com l’Fnac Triangle en són un bon exemple, on aquest diumenge s’hi han vist a moltes persones “canviant aquells regals que han dut els Reis, sense haver afinat prou”. Amb tot, el director d’aquesta botiga, Òscar Soler, explica que els propers dies esperen “gent que arribarà amb diners en efectiu que els han dut els Reis, i d’altres que vindran amb algun propòsit d’any nou i atret per la tecnologia”. Segons Soler, alguns dels productes estrella els propers dies seran “els videojocs i tot el relacionat amb la telefonia“.

Els petits comerciants s’esperen a dilluns

Bona part dels comerços situats als eixos comercials de barri han decidit tancar aquest diumenge malgrat tenir permís per obrir, coincidint amb l’inici oficial de les rebaixes. Segons la Fundació Barcelona Comerç, entitat que aglutina 21 eixos comercials de la ciutat, obrir un festiu suposa un “sobrecost” per al petit botiguer, i, per això, després de quatre caps de setmana d’obertura contínua, la majoria ha decidit no aixecar la persiana.