Aquesta modificació, recollida a l’Ordenança fiscal 3.12, permetrà que cada usuari pugui triar la durada del tiquet si fa el pagament mitjançant l’aplicació mòbil ‘ONaparcar’. Amb aquesta modalitat del servei, no és necessari que els vehicles llueixin el tiquet al parabrisa, ja que els agents d’aparcament poden comprovar-lo digitalment.

Per als residents que obtinguin el tiquet a través del parquímetre, en canvi, la validesa màxima permesa del tiquet serà de 20 dies laborables. En aquest cas, l’Ajuntament recorda que sí que és obligatori col·locar el tiquet en una part visible del parabrisa del cotxe.

Tot i les diferents modalitats de tiquet d’aparcament, un mateix vehicle no pot restar estacionat en una mateixa plaça durant un període superior als set dies naturals.

El preu de la tarifa per als veïns tampoc no ha variat en aquest l’any nou i, per tant, continuarà sent de 0,2 euros per dia. A més, tots els usuaris residents que no hagin estat multats rebran una bonificació per no denúncies de 0,2 euros per dia i vehicle i, així doncs, aparcar a l’àrea verda els sortirà gratuït.

Mesures especials en episodis de contaminació

El 2018 serà un any en què els episodis de contaminació tindran una afectació directa sobre el trànsit, especialment per a aquells vehicles més contaminants. Uns efectes que també s’aplicaran sobre les àrees verda i blava. Durant els episodis de contaminació no s’incrementarà la tarifa per als residents, però els vehicles estacionats fora de la zona habitual hauran de pagar un plus de 2 euros cada hora. Una mesura que no afectarà aquells vehicles catalogats com a Zero Emissions o ECO, que no pagaran suplement els dies d’alta pol·lució.

Segons el responsable d’Estacionament Regulat a Barcelona, Xavier Castellsagué, en aquests primers tres dies de l’any són 16.000 els tiquets digitals adquirits. Els usuaris que vulguin rebre informació personalment, ho poden fer a l’oficina de l’Àrea Verda, al carrer de Calàbria, 166, o telemàticament en els llocs web ONaparcar i Àrea Verda.