Les rebaixes s’han avançat, especialment a les botigues del centre de la ciutat. Moltes de les grans marques dels principals eixos comercials de la ciutat ja han penjat cartells als aparadors en què anuncien descomptes. D’altres, en canvi, esperaran a fer-ho el 7 de gener. La llei catalana de comerç permet que cada establiment decideixi el calendari.

Les rebaixes han començat a moltes de les botigues dels principals eixos comercials de la ciutat. Grans marques com Mango, H&M, Desigual i les del grup Cortefiel han iniciat els descomptes de la temporada d’hivern, que van del 20 al 50 %, i molta gent els està aprofitant abans de la jornada de Reis. La desregularització del sector permet que cada marca decideixi quan vol començar les rebaixes.

Recordem que el ple del Tribunal Consitucional va admetre a tràmit, fa poques setmanes, el recurs d’inconstitucionalitat promogut pel Govern espanyol contra la llei de comerç de Catalunya, aprovada pel Parlament el juliol passat. Alguns punts de la normativa van quedar suspesos. Tot i això, la llei catalana feia oficial la liberalització de les rebaixes. Es recomana començar-les el 7 de gener, però és cada establiment qui decideix quan ho fa. I per tant alguns poden avançar-se.

Rebaixes a partir del 7 de gener

L’Associació Barcelona Oberta assegura que el gruix dels comerços s’esperarà a passats reis per començar oficialment les rebaixes. Com ha explicat a betevé el seu president, Gabriel Jené, aquest any  els descomptes seran des d’un inici importants a partir del 30%, degut a què les botigues tenen molt estoc acumulat.  Entre els qui s’esperaran a l’inici oficial de les Rebaixes hi ha el grup Inditex o El Corte Inglés. L’inici de les rebaixes caurà aquest any en diumenge, el primer festiu de comerços oberts a Catalunya del 2018. Aquest any, a Barcelona, les botigues podran obrir vuit festius. A més de diumenge, dia 7, ho podran fer l’1 de juliol, el 12 d’octubre, l’1 de novembre i el 6, 8, 16 i 23 de desembre.

Als barris, rebaixes després de Reis

Moltes botigues de barri han optat per esperar fins al 7 de gener per rebaixar els preus. El president de l’Eix comercial Sants-Creu Coberta, Lluís Llanas, apunta que el petit comerç de la zona no pot competir amb les grans marques. Per això ha dit que la majoria de comerciants ha seguit la tendència d’anys anteriors i començaran les rebaixes el 7 de gener. Tot i això, alguns comerços han aprofitat els dies previs a Reis per anunciar descomptes, promocions o rebaixes en alguns o en tots els seus productes.