Els pastissers treballen aquests dies per elaborar una de les postres tradicionals que tanquen l’època nadalenca, el tortell de Reis. Enguany, el Gremi de Pastisseria de Barcelona preveu superar els 910.000 tortells venuts a tot el territori català i vendre’n així un 2 % més que l’any passat. A Barcelona, es vendran al voltant de 600.000 tortells, una xifra similar a la del 2016.

Segons el president del Gremi de Pastisseria de Barcelona, Elies Miró, el fet que aquest any el dia de Reis coincideixi en cap de setmana permet que els dies de venda d’aquestes postres i els dies de consum es poden allargar. Miró recorda que fa dos anys que el sector gaudeix d’un creixement de vendes de tortells de Reis —l’any passat van créixer un 3 % les vendes— i apunta que això també es deu a una “revaloració del producte artesà”.

Els preus, asseguren des del gremi, s’han mantingut estables i, segons Miró, que hi hagi diferents mides i preus permet vendre més tortells, ja que tothom troba el que s’adapta millor a la seva butxaca. El rei dels tortells continua sent el de massapà, tot i que cada vegada més també hi ha qui opta per un que estigui farcit de nata, crema o trufa. Un tortell artesà per a quatre o sis persones pot costar entre 20 i 25 euros.