(ACN/Redacció) La inflació de preus en matèria d’habitatge continua en ascens. Segons les dades de l’Institut Català del Sòl (Incasòl), entre juliol i setembre del 2022 el lloguer mitjà a Barcelona es va disparar fins als 1.066 euros. Això representa un increment del 14 % respecte del mateix període del 2021. La ciutat catalana és on més s’encareixen els pisos de lloguer, però en el conjunt de Catalunya també els preus també s’han enfilat fins a registres rècord en aquest tercer trimestre de l’any amb un preu mitjà de 805 euros (un 9,2 % més).

1.500 € de mitjana a Barcelona, segons l’Observatori de l’Habitatge

Les xifres de l’Incasòl contrasten amb les que va fer públiques l’Observatori Metropolità de l’Habitatge de Barcelona, que es basen en les dades de dos dels principals portals immobiliaris (Fotocasa i Habitaclia). Segons l’informe de l’Observatori, el trimestre anterior, és a dir, d’abril a juny, el preu al mes de mitjana per llogar un pis a la ciutat es va enfilar per sobre dels 1.500 euros.

Barcelona continua exigint la llei estatal d’habitatge

La regidora d’Habitatge, Lucía Martín, ha assegurat que són dades que constaten una realitat ja coneguda i és que “el lloguer serveix per especular”. Per això, ha tornat a exigir que s’aprovi amb la màxima celeritat la llei d’habitatge estatal: “Cal una regulació de preus”. En aquest àmbit, ha recordat que mentre la llei catalana va estar en vigor, va servir per contenir els preus. Però, després que la suspengués el Tribunal Constitucional i mentre no hi ha una normativa estatal, els tenidors estan aprofitant per apujar preus abans que es regulin de nou.