habitatge lloguers

Més de 1.500 euros al mes de mitjana per llogar un pis a Barcelona. Són dades del segon trimestre del 2022 elaborades per l’Observatori Metropolità de l’Habitatge de Barcelona. L’informe indica que la capital catalana registra els increments més alts en el preu del lloguer de tota l’àrea metropolitana, amb un repunt d’entre un 8,4 % i un 9,4 %. Són xifres basades en les dades dels principals portals immobiliaris. En el cas de Fotocasa, el preu mitjà a Barcelona ja és de 1.510 euros al mes i pel que fa a Habitaclia, s’enfila fins als 1.549.

A la resta de l’àrea metropolitana, els preus també han crescut fins a un 8,3 % i se situen de mitjana entre els 1.250 €/mes i els 1.296 €/mes. L’encariment dels preus dels lloguers, però, no s’atribueix al fet que l’oferta hagi disminuït ni tampoc a un augment de la demanda.

De fet, el nombre d’anuncis en els portals immobiliaris ha crescut de manera significativa en els últims tres mesos a tota l’àrea metropolitana. El volum d’ofertes de lloguer ja supera el del 2019, excepte a Barcelona. La intensitat de la demanda, en canvi, ha disminuït aquest segon trimestre en comparació al
primer trimestre de l’any.

Els llogaters ja busquen pisos més cars

El preu mitjà de lloguer que es busca també ha augmentat, no només a Barcelona i a l’àrea metropolitana, sinó també en el conjunt de la regió metropolitana. A la ciutat de Barcelona es busquen pisos d’un preu mitjà de gairebé 930 €/mes. A la resta de l’àrea metropolitana, els preus mitjans de demanda s’han situat entre els 780 i els 830 €/mes i a la resta de l’àmbit metropolità, entre els 751 i els 730 €/mes.