Feina amb Cor és un projecte de formació i inserció laboral de Càritas Diocesana de Barcelona. Es va iniciar el 2013 al barri de la Barceloneta i des del maig del 2018 està ubicat al barri del Bon Pastor. El projecte ha atès 6.000 persones en cinc anys i té un índex d’inserció del 70 %.

Acompanyament personalitzat

L’objectiu de Feina amb Cor és acompanyar persones en risc d’exclusió social en tot el procés de recerca de feina. Segons la gerent de Feina amb Cor, de Càritas, Montserrat Roger, es tracta d’un programa que ofereix igualtat d’oportunitats a tothom: “Qualsevol persona que entra per la porta té possibilitats, fortaleses i competències tècniques i personals. Són persones que estan desitjant que les empreses les coneguin i les contractin”, assegura Roger.

Per les oficines de Feina amb Cor, situades al carrer d’Ardèvol, 5, al Bon Pastor, hi passen unes 240 persones cada setmana. Els assessors laborals ofereixen una atenció personalitzada i continuada a cada usuari fins que troben feina. A més d’ajudar-los a actualitzar el currículum, els preparen per afrontar els diversos processos de selecció de personal que es poden trobar i també les entrevistes personals.

Diversitat d’usuaris

Els usuaris de Feina amb Cor provenen d’arreu de la ciutat i de l’àrea metropolitana. Càritas explica que hi ha paritat entre homes i dones i tenen edats i procedències diverses. No cal que siguin aturats de llarga durada però, tal com explica la gerent del servei, Montserrat Roger, són persones en situació de vulnerabilitat o que han estat un temps allunyades del mercat laboral. “Molts dels nostres usuaris estan passant per situacions familiars o personals complicades. D’altres són persones que han hagut de dormir al carrer, que han sortit de la presó o que han deixat enrere addiccions. A d’altres simplement els està costant trobar feina i nosaltres els acompanyem en el procés”, explica Roger.

6.000 persones en cinc anys

El servei Feina amb Cor va començar a funcionar fa cinc anys. Des de llavors l’han fet servir uns 6.000 usuaris, dels quals un 70 % han trobat feina.

El de Luis Daniel Pérez és un dels més de 3.800 casos d’èxit del programa. Pérez té 59 anys i és originari de l’Uruguai. Va començar a buscar feina el 2007 i fa 18 mesos que és usuari de Feina amb Cor: “He treballat amb contractes d’un dia, de tres, d’uns mesos. Aquesta setmana el Luís Daniel ha signat un contracte indefinit amb una empresa de seguretat. I com a agraïment, ho ha volgut celebrar al Bon Pastor, amb les persones que l’han fet costat en tot el procés de recerca de feina.