(ACN) El sector dels pisos turístics confia que el canvi a l’Ajuntament de Barcelona posi fi a la “persecució absoluta” que certes veus del sector afirmen que han patit els darrers anys. “Esperem que vagi a millor. La nostra voluntat és de convivència, de fer les coses ben fetes, regular-ho”, explica Maria Rosa Reixach, cofundadora de Flateli, una empresa de lloguer vacacional.

Des de la Federació Catalana d’Apartaments Turístics (Federatur), confirmen que ja s’han fet uns primers contactes amb el consistori i esperen que l’alcalde, Jaume Collboni, els rebi aviat. Tot i això, descarten canvis en la política vigent. Paral·lelament, entitats com la Federació d’Associacions Veïnals (FAVB) rebutgen el terme “persecució” i demanen més inspeccions a un nou govern que, ara com ara, s’obre a permetre més hotels.

Un 1,7 % de tot el parc d’habitatges de Barcelona

Federatur ressalta que aquests allotjaments “són molt pocs” a la ciutat i representen únicament l’1,7 % del tot el parc d’habitatges de Barcelona. “Hi ha molt control sobre aquests habitatges i pensem que són una peça fonamental a la ciutat per la mena de turisme que estan aportant”, reconeix el president de l’entitat, David Riba.

D’altra banda, des de la FAVB, Miquel Prats avisa que l’oferta actual té un “efecte claríssim de gentrificació” a zones com el Raval, la Barceloneta o el Born. Segons els veïns, el problema va més enllà dels apartaments turístics legals, ja que hi ha una quantitat d’apartaments “il·legals” que no s’han trobat o no consten com a turístics, tot i que a la pràctica ho són. És el cas, comenta, dels contractes d’un any de durada, que a la pràctica també acaben actuant com pisos turístics.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a