agencies viatges

(ACN) La patronal de les agències de viatge ACAVe ha alertat de l’augment d’estafes a les plataformes de reserves d’allotjaments de vacances que webs com Airbnb “no son capaços d’identificar com a ficticis”. En un comunicat, l’entitat denuncia que els fraus amb anuncis d’habitatges que no existeixen van a l’alça i reclama a les autoritats turístiques més inspeccions.

Segons asseguren, com a conseqüència d’aquestes estafes, els clients perden els diners pagats per endavant i han de viure un “ardu procés de reclamació davant de la plataforma de reserves que no sempre es fa responsable de la compensació”. L’organització recorda que aquests fraus “perjudiquen la imatge del conjunt del sector turístic espanyol i genera desconfiança”.

Més demanda a les agències de viatges

Jordi Martí, president d’ACAVe, explica que “són cada cop més freqüents els casos de clients que acudeixen a les agències de viatges per reservar els seus allotjaments de vacances perquè els clients no se la volen jugar i prefereixen tenir la garantia de treballar amb establiments homologats“.