L’Estadi Olímpic Lluís Companys ja està llest per a l’amistós que el Barcelona disputarà aquest dimarts, 8 d’agost, a les 20 h, contra el Tottenham Hotspur, en el Trofeu Joan Gamper, que com cada temporada servirà de presentació de l’equip blaugrana.

Una remodelació blaugrana de l’Estadi Olímpic

El Barça i els responsables de l’Estadi Olímpic Lluís Companys ja ho tenen tot a punt perquè Montjuïc aculli el Trofeu Joan Gamper. El club blaugrana ha acabat pràcticament totes les actuacions de condicionament de la que serà la llar del primer equip de futbol fins al novembre del 2024 per les obres de remodelació de l’Spotify Camp Nou.

Tot i això, encara hi haurà algunes adequacions menors que acabaran després del Gamper amb l’objectiu que tot estigui enllestit en el debut del Barça com a local a La Liga, el diumenge 20 d’agost contra el Cadis.

Tot i que les obres d’adequació de l’Olímpic de Montjuïc van començar el desembre del 2022, durant tots aquests mesos l’entitat blaugrana ha hagut de compatibilitzar-les amb l’agenda d’esdeveniments del Lluís Companys.

Això ha provocat algun retard en el procés de mudança que ha obligat a accelerar les feines aquestes darreres setmanes perquè el recinte es pugui utilitzar per allotjar partits de futbol.

Alguns dels espais que han experimentat una transformació més gran són les sales d’hospitalitat, la llotja, les graderies de premsa, els vestidors i el terreny de joc, la gespa del qual ha estat replantada completament. A més a més, també s’ha renovat el sistema de drenatge, reg i tractament de l’aigua, així com tots els sistemes d’il·luminació esportiva i de les xarxes de telecomunicacions i de retransmissió televisiva que exigeixen tant la Lliga com la UEFA per disputar la Lliga de Campions.

També s’han substituït les butaques de les grades i de les zones vip i els sistemes de competició esportiva —videoarbitratge, càmeres de seguiment, càmeres de fora de joc— i el muntatge de les banquetes i porteries. A més, també s’hi han implantat les casetes de taquilles i màrqueting i l’Oficina d’Atenció al Barcelonista.