Pràcticament ja s’ha enllestit l’estructura del primer edifici fet amb contenidors marítims. Aquest dilluns es van començar a col·locar al Gòtic el que acabaran sent 12 habitatges i, en general, entitats que defensen el dret a l’habitatge i veïns del barri ho veuen bé. Creuen que és una fórmula ràpida per donar solucions a una crisi, diuen, urgent. Això sí, exigeixen que aquests pisos només siguin una solució temporal per a les famílies que s’hi allotgin.

Des de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca demanen que l’estada màxima sigui de dos anys i no cinc, com planteja l’Ajuntament. El portaveu de l’entitat Santi Mas de Xaxàs, creu que els mòduls “són una solució molt més digne a les pensions on estan vivint moltes famílies desnonades”, però apunta que el que han de fer el govern municipal i la Generalitat és entregar-los amb celeritat els pisos socials als quals “tenen dret per llei”.

Una altra de les qüestions que preocupa les entitats del barri Gòtic és el futur de les persones que hi visquin. En principi, segons el consistori, s’hi allotjaran 12 famílies que han estat desnonades de pisos de Ciutat Vella. Des de l’espai social La Negreta del Gòtic, que agrupa diferents col·lectius, demanen que es puguin quedar al barri un cop se’ls entregui un habitatge social de forma definitiva.

Des d‘Arrels Fundació, que es dedica a l’atenció de les persones sense sostre, creuen que cal buscar totes les alternatives possibles per resoldre la crisi de l’accés a l’habitatge i que aquests pisos prefabricats poden ser “una alternativa per a les 1.200 persones que dormen al carrer a Barcelona”. 

Habitatges més eficients i ecològics

Alguns veïns del Gòtic es miren amb reticències el nou edifici. Hi ha qui apunta que a dins dels mòduls hi farà molta calor a l’estiu i que no estaran ben aïllats. Els caps del projecte, però, diuen que les diferències amb un habitatge tradicional seran pràcticament inexistents. Segons Tonet Font, responsable dels habitatges APROP, el bloc es “revestirà per dins i per fora” com “qualsevol obra nova”. Afegeix, a més, que són pisos de construcció “més ràpida i sostenible” que la resta d’habitatges. Recorda també que hi ha models similars que ja estan implantats a ciutats com Amsterdam o Copenhaguen.

Comparteix a: