Els set primers mesos de l’any el Port de Barcelona ha canalitzat un total de dos milions de contenidors, una xifra que suposa un creixement del 2,8 %. L’increment respon principalment a la bona evolució dels contenidors d’importació, que han crescut un 3,7 %, mentre que els d’exportació han experimentat un descens del 5,8 %. Els contenidors de transbordament, que es descarreguen per tornar a ser embarcats, es mantenen gairebé estables, amb només un lleuger  augment del 0,4 %.

Principals intercanvis amb l’Aràbia Saudita, el Japó, els EUA i Egipte

Els països que més incrementen els intercanvis amb el Port de Barcelona són l’Aràbia Saudita (+9,2 %), el Japó (+8 %),  els Estats Units (+7,8 %) i Egipte (+6 %). Precisament Tòquio i el port de Yokohama són la destinació escollida pel Port de Barcelona per dur a terme la seva propera missió empresarial, del 8 al 14 de novembre.  El tràfic total del Port ha registrat 40,6 milions de tones, un resultat que es manté estable respecte a l’any anterior. Concretament, els líquids a granel han augmentat un 1,9 %, sobretot per l’increment d’hidrocarburs com el gasoil  (+11,9 %) i el gas natural (+3,5 %), a més d’altres productes com els biocombustibles (+138,5 %) i els olis i greixos (+21,1 %).

Augment de passatgers d’un 3,4 %

D’altra banda, fins al mes d’agost, el Port de Barcelona ha rebut 2,4 milions de passatgers, una xifra que inclou tant els usuaris de ferris com els de creuers: tot plegat suposa un 3,4% més que en el mateix període de l’any passat. Els viatgers de ferris han experimentat un increment del 6,4 %, mentre que els creueristes han crescut un 2,1 %.