L’Ajuntament ha començat a instal·lar el primer edifici fet amb mòduls fabricats a partir de contenidors marítims. Aquest dilluns, una grua ha estat col·locant aquests mòduls al carrer Nou de Sant Francesc, al barri Gòtic. Quan estigui acabat, a finals d’octubre, el bloc oferirà 12 habitatges (quatre amb dues habitacions i vuit amb una). Es destinaran a famílies en situació de vulnerabilitat, que actualment són a la mesa d’emergència social i que s’allotgen en pensions o altres dispositius provisionals.

El regidor de Ciutat Vella Jordi Rabassa ha destacat que es tracta de famílies del districte que han estat desnonades i que s’hi podran estar un màxim de cinc anys. Abans, però, el consistori espera trobar-los una solució definitiva d’habitatge. A més d’aquest edifici, el govern municipal vol sumar a la ciutat 90 habitatges d’aquest tipus amb la construcció de dos edificis més (als districtes de Sants-Montjuïc i a Sant Martí), que encara estan pendents de licitació.

Contenidors marítims reparats

Els habitatges d’APROP estaran construïts dins de contenidors marítims reparats i repintats i que es descarten quan ja han superat un número determinat de viatges. Es calcula que la vida útil pot ser de 75 anys. En el cas dels del barri Gòtic tindran entre 60 metres quadrats (els de dos habitacions) i 30 metres quadrats (els d’una habitació). La construcció de l’interior (amb divisions internes amb parets de pladur) s’ha fet en una fàbrica de la Selva del Camp.

Un cop estiguin col·locats, s’hi farà l’ascensor i les escales. A la coberta hi haurà un hort urbà i a la part inferior s’hi preveu fer un espai comunitari obert al barri. Segons l’Ajuntament, possiblement serà un equipament sanitari, lligat al CAP del districte. Es tracta d’un projecte que s’ha inspirat en solucions similars que s’han dut a terme a d’altres ciutats com Amsterdam o Copenhaguen.