L’Ajuntament reclama més implicació de la Generalitat i del Govern espanyol

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha estat una de les primeres a visitar la mostra. Ha defensat que els habitatges APROP són “una fórmula per fer habitatges d’alta qualitat i innovadors en poc temps”, però ha reclamat la implicació de les administracions de Catalunya i Espanya  perquè  Barcelona “necessita més pressupost”.  Colau, de fet, considera que “l’Ajuntament de Barcelona pràcticament està sol atenent l’emergència habitacional”.

Un mètode constructiu nou i ràpid

Les construccions prefabricades no es plantegen com una solució definitiva i no substituiran altres promocions planejades o projectes per aixecar habitatges públics. El seu principal avantatge és la rapidesa: mentre que per construir un edifici d’obra es necessiten al voltant de sis anys, el temps es redueix a nou mesos per fer-ne un de prefabricat. Tanmateix, el govern municipal subratlla que aquesta rapidesa no comporta cap renúncia pel que fa la qualitat constructiva.

Exposició Habitatges APROP

 

La mostra s’ha instal·lat, precisament, al costat d’una de les tres ubicacions on el 2019 s’aixecaran les promocions de pisos prefabricats provisionals. S’hi poden visitar dos mòduls d’allotjament, un d’un dormitori i un altre de dues habitacions.

94 pisos prefabricats en la prova pilot

L’any 2019, l’Ajuntament preveu instal·lar-ne 94 en tres solars, al Gòtic Sud, a la Bordeta i al Parc i la Llacuna del Poblenou (23 d’un dormitori i 71 de dos dormitoris) i podran allotjar fins a 250 persones. Aquests habitatges formaran part d’una prova pilot, amb un pressupost de 5,3 milions d’euros.

A banda dels pisos, als baixos hi haurà equipaments i també comptaran amb horts urbans o cobertes verdes a la part superior. Segons la tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, als nous edificis s’hi allotjaran tant inscrits al registre general d’habitatge públic de Barcelona com persones en situació de vulnerabilitat perquè volen que representin la mixtura dels barris.

El projecte pisos prefabricats s’inspira en solucions semblants que s’han fet a altres ciutats europees com Copenhaguen, Brighton o Amsterdam.

Els horaris de visita a l’exposició d’allotjaments APROP

Durant la primera setmana, coincidint amb la BCN Design Week, l’exposició estarà oberta tots els dies de la setmana. Quan l’exposició acabi, fins al 29 de juliol, els horaris per visitar els pisos APROP seran:

  • Dimecres i dijous: 16.00-20.00 h
  • Divendres, dissabte i diumenge: 10.00-20.00 h