El Centre Comercial la Maquinista tanca la tercera edició del programa Work@ d’inserció laboral amb rècord de sol·licituds. Més de 1.500 joves en situació d’atur residents en la zona d’influència del centre comercial van aspirar a una de les 35 places del curs de formació comercial. Els participants opten ara a treballar en alguna de les botigues del centre comercial.

Tres setmanes de formació gratuïta

El joves que han participat en el programa d’aprenentatge tenen entre 18 i 27 anys i són majoritàriament dels barris del Bon Pastor, Baró de Viver i Sant Andreu. El curs teòric basat en tècniques d’atenció al públic i a temps complet ha tingut una durada de tres setmanes.

“L’objectiu és que els nois trobin feina i puguin iniciar una carrera en el món del comerç. Els hem donat els conceptes bàsics aquestes setmanes i els ajudarem a iniciar-se, però ara han de ser ells els qui s’obrin pas en el món laboral”, explica el gerent de La Maquinista, Víctor Garcia. En aquesta edició el programa ha tingut la col·laboració de Barcelona Activa que ha ofert sessions d’assessorament personal als alumnes i altres serveis.

El 82 % dels joves tindran feina

Els alumnes han fet també dinàmiques de grup i entrevistes personals amb els diferents operadors que participen en el programa i que tenen previst contractar personal nou.

Les marques comercials que col·laboren amb el programa aquesta edició són: Misako, Hema, Intimissimi, Hawkers, Leroy Merlin i Xiaomi. En les dues primeres edicions del programa el 82 % dels participants van trobar feina immediatament després de la formació i el 60 % dels mateixos seguia treballant després de sis mesos.

“He notat millores en el llenguatge, en la forma d’expressar-se. Han millorat molt, sobretot a nivell comunicatiu. El que més m’agrada és que els joves tenen moltes ganes i energia per provar una feina per a ells nova”, apunta un dels operadors col·laboradors, Miguel Millán. Els candidats que completen la formació reben un diploma que certifica la seva participació i el nivell de competències. També passen a formar part d’una borsa de treball específica a la qual tenen accés les botigues del centre comercial.