El balanç de 15 anys d’activitat del 22@ no deixa espai per al dubte. Amb més de 5.000 empreses i 60.000 treballadors, el districte tecnològic neda en xifres d’abundància i la tendència és que continuarà creixent. Els propers quatre anys s’espera que hi arribin a treballar 25.000 persones més. Un impacte que requereix solucions en matèria de mobilitat i d’habitatge.

El president de l’entitat 22@Network, Xavier Monzó, ha reclamat a les administracions “un pacte institucional” i que es prenguin mesures sobretot en transport i infraestructures. “Nosaltres vam donar suport a la connexió dels tramvies. No perquè valorem si està bé o no, no ens pertoca. El que volem és una solució. I ja fem tard”, ha dit Monzó.

Prelloguer d’edificis abans que es construeixin

Coincidint amb el 15 aniversari del 22@Network, la consultora immobiliària Cushman & Wakefield ha donat a conèixer un avanç de les dades de l’informe anual d’urbanisme del districte. Ha explicat que el pes del 22@ en el mercat d’oficines de tota la ciutat no para de créixer. Durant la crisi representava el 20 i el 30 % del total, ara el percentatge s’ha incrementat fins al 39 %.

Destaca la presència creixent d’espais de cotreball que, aquest 2019, ja han absorbit 80.000 metres quadrats d’oficines. Les empreses internacionals cada cop se senten més atretes per ubicar-se al 22@ i la demanda en molts moments supera l’oferta. Per això cada vegada és més habitual que es prelloguin edificis, fins i tot abans de construir-se. Tot plegat està fent augmentar el preu del metre quadrat, que ja és de 23 € al mes, només quatre euros per sota del preu que es paga a Diagonal i el passeig de Gràcia.