Can Batlló ha acollit durant tot aquest dissabte la primera edició de la Fira Migrant. Es tracta d’un espai d’economia solidària on persones de diferents orígens venen productes artesans, tèxtils i d’alimentació diversa. També s’hi han fet xerrades i taules rodones per tractar la problemàtica legal i la falta de drets. Hi han participat diferents associacions com el Diomcoop i el Sindicat Popular de Venedors Ambulants.

La fira pretén visibilitzar el dret de les persones migrades a formar part de l’economia solidària. Per això denuncien les dificultats que pateixen els immigrants per trobar feina. També expliquen que moltes vegades les feines més precàries, com la venda ambulant, són l’única sortida que tenen davant la impossibilitat d’obtenir drets laborals.

Els diferents col·lectius exigeixen poder formar part de l’economia de la ciutat i recorden que en molts casos marxen a altres països per necessitat. “No estem només per sostenir la nostra vida aquí sinó també als nostres països d’origen”, ha dit la presidenta de l’associació MIGRES, Luz Helena Ramírez.