negoci exterior portes

(ACN) PIMEC ha demanat una moratòria fins al 30 de novembre en l’obligatorietat d’instal·lar portes automàtiques en el cas de les pimes i els autònoms. Així ho ha indicat la patronal en un comunicat, on assegura que es tracta d’una instal·lació que exigeix “processos complexos” i requereix una inversió “dificultosa”. De fet, l’Ajuntament de Barcelona ja va anunciar que destinarà 2 milions d’euros per ajudar als negocis a instal·lar portes automàtiques.

Segons el decret llei per estalviar energia que va impulsar el govern espanyol a principis d’agost, les portes automàtiques en els espais climatitzats seran obligatòries a partir del 30 de setembre. Els comerciants i restauradors ja van dir que veuen “impossible” instal·lar portes automàtiques a temps.

A banda, la patronal també ha reclamat que la compensació a les elèctriques només s’apliqui quan el preu mitjà de l’electricitat al mercat majorista a l’estat estigui per sota dels 200 euros/MWh durant un trimestre consecutiu. Segons PIMEC, els preus elevats de l’electricitat i els beneficis de les operadores “no justifiquen, en cap cas, una compensació a les elèctriques si no és a canvi de mantenir uns preus raonables al mercat”.

Particularitats de les pimes per la temperatura

Pel que fa al decret llei d’estalvi energètic, que té com a mesura estrella la limitació de la temperatura a 27 graus a l’estiu i a 19 graus a l’hivern, la patronal de les petites i mitjanes empreses ha reclamat que s’avaluï “l’àmplia casuística” dels diversos establiments i activitats. “Algunes mesures no tenen en compte les particularitats de les pimes”, apunta PIMEC. La patronal posa el cas de les farmàcies, que assegura que han de conservar els medicaments a baixa temperatura.

Després de tot, malgrat que el decret llei va entrar en vigor fa quinze dies, s’ha d’aprovar aquest dijous al Congrés dels Diputats. La patronal, per la seva banda, ha reclamat que es tramiti com a projecte de llei per tal que els grups hi puguin afegir esmenes.