Foto: Vicente Zambrano González

El passeig de Gràcia repeteix per segon any consecutiu com la via comercial més cara per llogar-hi un local de tot Espanya. Els lloguers se situen en uns 3.000 euros anuals per m², el que representa un encariment del 9 % respecte a l’any passat. En segona posició hi ha el madrileny carrer de Serrano, que escala una posició, i relega l’avinguda del Portal de l’Àngel a la tercera posició, després d’ocupar durant anys el primer lloc d’aquesta llista.

Els 6 carrers amb els lloguers comercials més cars de Barcelona, en un mapa
El passeig de Gràcia és on hi ha els arrendaments més cars, amb uns preus que dupliquen els de la Rambla

El número 17 a escala mundial

El passeig de Gràcia, no només és el més car d’Espanya, també ocupa una posició molt destacada globalment: és el número 17 a escala mundial. Aquestes dades s’extreuen d’un informe de la consultora immobiliària Cushman & Wakefield que analitza les rendes dels principals carrers comercials d’un total de 92 ciutats arreu del món.

A Espanya completen les primeres posicions els carrers Preciados i Gran Via, a Madrid. També destaquen els carrers del Marqués de Larios, a Màlaga; Colón, a València; la Gran Via de Bilbao; Tetuán, a Sevilla; Jaume III, a Mallorca, i la plaça de la Independencia, a Saragossa.

Aquest estudi també confirma les dades de la immobiliària Forcadell, que també va situar el passeig de Gràcia com a l’eix comercial més car de Barcelona, per davant del Portal de l’Àngel. La tercera posició és per al carrer de Pelai, tot i que amb força distància.