A partir de l’1 de juliol, tenir la llicència per portar embarcacions d’esbarjo (PEE) ja serà suficient per començar a treure’n rendiment econòmic. Fins ara, aquest títol només permetia sortir a navegar per a un ús recreatiu i particular però amb la nova normativa s’amplien les possibilitats.

Aquelles persones que obtinguin aquesta nova titulació podran treure’n benefici econòmic per primera vegada. La nova normativa permet transportar persones i fer excursions turístiques o traslladar subministraments del port a altres vaixells. Per això, el PEE ha esdevingut una nova sortida professional per a algunes persones.

Limitacions i formació obligatòria en seguretat

Tot i això té algunes limitacions com, per exemple, no transportar més de sis persones. També limita els viatges que no poden superar les cinc milles de distància des del port. A més, per obtenir la titulació és obligatori fer una formació bàsica en seguretat que prepara l’alumne davant les situacions d’emergència en matèria de lluita contra incendis, salvament, supervivència i prevenció d’accidents a bord.

Cap al món laboral, més ràpid

Amb aquesta formació extra, es redueix el temps d’accés al món laboral entre nou mesos i un any, ja que amb el PEE una persona podrà començar a treballar mentre continua estudiant per arribar a ser patró professional (que no té tantes limitacions). Fins ara, per poder ser patró professional hi havia poques opcions, s’hi podia arribar a través d’una titulació superior o amb el títol de patró portuari.