Ara sí. El futur del Mercat de l’Abaceria està a punt de posar-se en marxa. El pròxim dilluns es muntarà la carpa -que albergarà tots els botiguers del mercat. Serà un espai de 1.900 m2, amb un altell de 400 m2, i s’hi instal·laran 43 establiments alimentaris a l’interior i 14 parades que no són d’alimentació a l’exterior (al cantó Llobregat), tal com passa actualment. Hi haurà tots els serveis necessaris perquè el mercat provisional funcioni amb normalitat: cambres frigorífiques, serveis adaptats, tractament de residus, climatització i ventilació, electricitat i enllumenat, aigua sanitària, clavegueram, magatzems i logística. El cost de la carpa s’eleva als 3,2 milions d’euros. Fa uns dies que s’han acabat les obres dels serveis afectats per la instal·lació del mercat provisional i també les tasques del trasllat de les pistes de petanca.

mercat abaceria carpa

La circulació de vehicles es mantindrà al passeig de Sant Joan, tant en sentit muntanya com en sentit mar. La majoria de l’arbrat  del passeig no quedarà afectat per l’obra. Pel que fa als vianants, s’habilitarà una zona de pas de quasi cinc metres d’amplada paral·lela a la calçada en sentit descendent, just al costat d’on s’establiran les parades exteriors del mercat.

mercat abaceria carpa

Les obres del nou mercat també començaran el 2018

L’Ajuntament iniciarà les obres del nou equipament aquest mateix any i té previst que durin entre 24 i 30 mesos. El cost total de l’obra serà de 25 milions d’euros. Ara queda pendent la redacció del projecte arquitectònic del nou mercat.