Els paradistes del Mercat de Sant Andreu fan un balanç positiu de la campanya de Nadal al nou emplaçament provisional al carrer de Sant Adrià. A principis de novembre es van traslladar de l’antic mercat a aquest nou espai just pocs dies abans de començar la campanya nadalenca. Els paradistes consideren que la ubicació, al costat de diversos centres educatius i equipaments, afavoreix que hi hagi un flux constant de gent i nova clientela. Les parades s’estaran a la carpa provisional fins que no acabin les obres de remodelació del mercat.

Elisenda Pons, presidenta de l’Associació de Venedors del Mercat de Sant Andreu, explica que el balanç de la campanya de Nadal és molt positiu. Assegura que s’han mantingut els clients de tota la vida i que alhora hi ha hagut molta gent nova gràcies a la nova ubicació provisional del mercat. “On estem ubicats ara és un lloc de molt de pas, tenim la biblioteca, tres col·legis, la gent passa molt per aquí. La veritat és que hi ha hagut més moviment i més gent”, destaca Pons.

Sònia Vizcaíno, propietària d’una de les parades, explica que el més important és mantenir la nova clientela que els ha conegut per Nadal. “Ha vingut molt jovent, que realment és el que ens interessa, que la gent s’acostumi a venir al mercat a comprar el producte fresc”, comenta Vizcaíno.

La carpa acull 18 establiments alimentaris i cinc de no alimentaris, que s’hi estaran mentre durin les obres de reforma de l’antic mercat. El projecte de remodelació del mercat és en fase de redacció per part de l’equip tècnic i d’arquitectura de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.