(ACN)  Uns 1.200 treballadors de Nissan, segons la policia, s’han manifestat aquest dijous davant la residència de Frank Torres a Sant Cugat del Vallès. Torres és el directiu que ha de pilotar el tancament de les plantes de la multinacional japonesa a Barcelona. Els manifestants volien deixar-li clar que l’únic diàleg que estan disposats a acceptar és el que serveixi per negociar un futur per a les plantes. Hores abans Torres havia demanat als sindicats diàleg per buscar la solució “menys traumàtica”. També ha advertit que “qualsevol amenaça de no voler col·laborar-hi” anirà “en contra de tots”, cinc dies abans de començar el procés de consultes per l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) que afectarà 3.000 persones.

A finals de maig l’automobilística japonesa va anunciar el tancament de les plantes de Catalunya. La decisió ha provocat una onada de protestes dels treballadors, tant dels de la factoria com dels 25.000 empleats indirectes que es veuran afectats pel tancament.

En una trobada virtual, Frank Torres, l’encarregat de desmantellar les fàbriques catalanes, ha demanat col·laboració al govern i a La Moncloa per encarar el procés i ha reiterat que el tancament és l’única sortida viable després d’analitzar “totes les opcions possibles”.