Les previsions pel Mobile World Congress 2024 no poden ser millors. El certamen torna el proper 26 de febrer, d’aquí tot just un mes, amb una previsió de creixement de visitants i la presència de les grans marques del sector. El Mobile espera l’arribada d’entre 95.000 i 96.000 visitants, una xifra sensiblement superior a l’edició del 2024, quan van visitar-lo 88.500 persones. Tot i així, les dades encara estan lluny del record de 109.000 visitants del 2019, abans de la pandèmia.

Més visitants, i major impacte econòmic per la ciutat, tot i que durant la presentació de les novetats d’aquesta edició que s’ha fet aquest dijous, els directius de GSMA no n’han donat xifres.

El primer cotxe volador arriba a Barcelona

El que ha quedat clar és que el MWC tornarà a ser un congrés que va molt més enllà dels mòbils. De fet, més de 40 % dels visitants no estan vinculats directament amb aquesta indústria sinó en sectors tecnològics com la salut, el fintech, les indústries de l’entreteniment, etc. “Som la plataforma que fan que diferents indústries floreixin”, ha dit el director general de GSMA, Mats Granryd.

De fet, durant el Mobile es presentarà el primer cotxe volador de la companyia Alef Aeronàutics i un vaixell d’hidrogen de suport de 10 metres que farà servir l’equip de Nova Zelanda de la Copa Amèrica de vela. També es parlarà d’aplicacions d’intel·ligència artificial (IA), i es donarà continuïtat a l’Open Gateway, l’acord entre grans operadors de telecomunicacions per obrir una xarxa pròpia per desenvolupar aplicacions.

Totes les grans marques, al Mobile

Aquesta edició del Mobile tindrà 2.400 expositors provinents de 200 països de tot món. El saló recupera totes les grans marques del sector, com Google, IBM, Samsung o Huawei, que tindrà l’estand més gran de la fira. També hi serà per primera vegada China telecom o l’especialitzada en fibra òptica YOFC. De fet, els temors inicials que la ralentització de l’economia xinesa pogués afectar al certamen no s’han complert, i es preveu que el nombre d’assistents asiàtics sigui el mateix que l’any passat. “Unificarem el món tecnològic a Barcelona”, ha dit Granryd.

Un saló marcat per la sequera

La situació de sequera també es farà notar al Mobile. De fet, és més que probable que quan se celebri la fira, Barcelona estigui en fase d’emergència. Per tot plegat, els organitzadors volen que els assistents siguin conscients de la situació de manca d’aigua que viu Catalunya, se’ls demanarà que facin un ús responsable de l’aigua mentre visiten la ciutat. De fet, en aquesta edició al recinte firal no hi haurà fonts i hi haurà menys decoració de l’habitual.

A banda de presentar les últimes novetats en el sector de la telefonia mòbil i les noves tecnologies, durant la celebració del saló també es faran xerrades en què participaran desenes de ponents, tots ells membres de la cúpula d’empreses i organitzacions rellevants del sector. A més es celebraran els 10 anys del 4YFN que, només l’any passat, va comptar amb 800 expositors i va aconseguir un miler d’inversors.