Falta només un mes perquè aterri a Barcelona la fira més important de tot l’any, el Mobile World Congres, que portarà a la ciutat les novetats més destacades del sector de la telefonia mòbil. La trobada se celebrarà entre el 26 de febrer i l’1 de març i els organitzadors aspiren que aquesta sigui la millor edició de totes i superar la xifra rècord de 108.000 assistents de l’any passat. En la trobada hi seran presents la majoria d’operadors mòbils mundials, així com els principals proveïdors d’empreses d’internet i “software”, que es distribuiran en 2.300 expositors, un centenar més que en l’edició anterior, de 200 països i amb la presència de 170 governs.

Un gran impacte econòmic

L’Ajuntament destaca que el MWC actua com a motor econòmic perquè genera ocupació i atreu talent a la ciutat, més enllà dels cinc dies que dura el congrés. Segons els organitzadors, el Mobile World Congress d’enguany tindrà un impacte econòmic de 471 milions d’euros i tretze mil llocs de feina  a temps parcial. Des del 2006, el congrés ha generat més de 4,4 bilions d’euros i 115.000 llocs de feina a temps parcial.

Després d’un any marcat pels atemptats de l’agost, el govern municipal vol garantir la continuïtat del MWC i per això impulsa una campanya institucional per projectar la imatge de Barcelona en els dies que duri el congrés. En aquest sentit, Barcelona aposta a assolir la capitalitat europea del 5G, perquè Barcelona pugui ser una de les capitals digitals d’Europa, i atreure així fons públics i inversions de les empreses tecnològiques.

5G, internet de les coses i intel·ligència artificial

Entre les qüestions que centraran el MWC d’aquesta edició hi ha el 5G i més presència de la internet de les coses i la intel·ligència artificial. Pel que fa a les novetats del 2018 hi haurà el South Village, una zona de treball exterior situada a l’accés principal al recinte de Gran Via 2. En l’àmbit de la seguretat, enguany s’accedirà al congrés mitjançant un sistema de reconeixement facial. L’organització també ha expressat la voluntat d’augmentar la presència de les dones al Mobile World Congress, ja que actualment només un 25 % dels ponents són dones. Per aquest motiu han creat el programa Women 4 tech per promoure’n la participació.

El MWC acollirà també la cinquena edició del 4YFN (4 Years from Now), la cita de les empreses emergents tecnològiques, en què participaran 32 empreses espanyoles relacionades amb les TIC, dins l’àmbit de les “smart cities”,  la ciberseguretat, la indústria 4.0 o les dades massives.