A banda de veure desfilades i models a dalt de la passarel·la, el 080 Barcelona Fashion té una secció dedicada a les exposicions, on les firmes que participen poden exposar les seves creacions. L’espai, que només està obert als professionals, permet als botiguers i als distribuïdors veure les peces de roba i tocar els teixits per decidir si fan una comanda o no. És un aparador del que s’ha vist a la passarel·la, i també d’altres firmes que no han participat en les desfilades.

Un espai dedicat al negoci directe

Segons l’organització de la fira, les marques valoren positivament la participació en el “showroom”, ja que els permet fer entrevistes amb grans distribuïdors internacionals. En alguns casos s’aconsegueixen acord temporals i, en altres, clients fixos.

La sala d’exposició del 080 està centrat en la moda de la dona de segment alt. S’hi poden veure les creacions d’Escorpion, Naulover, Lola Casademunt, Sweet Matitos, Ester Ferrando, Sita Murt, TCN, Dicktons, Designers Society, Teoh & Lea, Divas, Anna Mora/Brunella, Magan, Victoria Barrueco, Marta Huerta, Guitare, Ölend, Sonte o Dumanto que exposen de forma exclusiva la col·lecció tardor-hivern 2018-19.

showroom 080 Barcelona Fashion

Les exportacions catalanes del tèxtil s’incrementen un 6 %

Des del gener a novembre del 2017, les vendes de roba de les marques catalanes han representat 4.533 milions d’euros, el que suposa un augment del 5,8 % respecte al 2016. Segons el Departament d’Empresa i Coneixement, aquesta data confirma el bon estat de salut del sector a l’exterior. El tèxtil a Catalunya l’integren 4.115 empreses (el 28 % del total de l’estat) i dona feina a 31.300 persones (el 33,5 % del total de l’estat).

El 080 Barcelona Fashion va obrir portes aquest dimarts amb la desfilada de Ze García, que va presentar la seva col·lecció fent pujar a la passarel·la 13 influenciadors que actualment estan de  moda i tenen milers de seguidors a les xarxes socials.