A la planta que queda arran de carrer hi conviuran els tres mercats. Les parades d’alimentació (52) s’ubicaran als passadissos interiors de la creu, mentre que les dels encants (105) quedaran col·locades als passadissos més propers a la façana. L’interior de l’edifici s’ha dissenyat de tal manera que un dels dos mercats podrà estar obert sense que l’altre també ho estigui. Pel que fa al dominical del llibre, les 78 parades estaran a l’exterior, envoltant el mercat a sota de marquesines. Al carrer del Comte d’Urgell serà retràctil, mentre que als altres tres serà fixa amb algunes parts que es podran retirar.

Amb les obres s’han guanyat quatre plantes subterrànies. A la -3 hi haurà magatzem logístic per als paradistes i a la -2 i -4, un aparcament de 400 places per als clients. Al primer soterrani obrirà un supermercat Lidl i un establiment no alimentari encara en licitació. També hi haurà espai per a les oficines del mercat i un espai veïnal de 500 m2. Aquesta última part inclourà una aula de cuina comunitària (96 m2), un espai per a joves (72 m2) i bucs d’assaig (45 m2), una àrea polivalent i d’exposicions (105 m2) i un despatx per a entitats (24 m2).

Mercat Sant Antoni

 Una restauració molt acurada

Les obres, dissenyades pel Taller d’Arquitectes Ravetllat-Ribas, van començar a finals del 2009. S’ha consolidat l’estructura metàl·lica, s’ha refet del tot la coberta de teula ceràmica imitant el disseny original i s’han rehabilitat les façanes, entre altres actuacions. A la planta -1 s’han deixat al descobert després d’idear diverses solucions arquitectòniques restes de la contraescarpa medieval, que serà visitable. També està pendent de museitzar un tram de la via sepulcral romana que s’ha pogut conservar en l’emplaçament original.

Mercat Sant Antoni