Els comerciants de Vallcarca i de la República Argentina denuncien que en els últims mesos ha augmentat el nombre de robatoris a les botigues de la zona. Han sostret mòbils, els diners de la caixa o productes de les botigues per això, molts comerciants han començat a instal·lar càmeres de videovigilància i detectors de bitllets falsos als comerços. És el cas de la Cristina Augé, botiguera de l’avinguda de Vallcarca, que després d’un robatori ha decidit prendre mesures: “Una vegada em van intentar robar gènere, també una altra vegada m’han robat el mòbil, una altra vegada van venir amb un bitllet de 50 fals i tot això últimament, jo porto aquí cinc anys i no  m’havia passat mai res, jo em sentia molt segura en aquest barri, però últimament fa por”.

Els robatoris s’han incrementat en els últims mesos al barri i alguns comerciants com l’Om Barberà, que té la botiga a l’avinguda de la República Argentina, van amb més cura que abans, per exemple tanquen sempre la porta de l’establiment, ja que assegura que “fa un mes i mig o així que ens estem adonant que entra força gent per robar mòbils aprofitant qualsevol descuit”. Això li va passar a la Maria Jesús Peralta, botiguera del carrer d’Agramunt, quan “va vindre un i em va entretenir  i em va prendre el mòbil”.

Alertes a través dels grups de WhatsApp

Per això, els comerciants demanen més vigilància al barri, per intentar persuadir els delinqüents d’actuar. A més, entre els comerciants s’estan estudiant mesures per autorganitzar-se, de moment ja s’avisen a través dels grups del mòbil. La presidenta de Comerciants de Vallcarca i República Argentina, María Ángeles Ramos, ho explica:  “Estem buscant una mesura que ens uneixi més a tots els comerciants, per saber el moment en què ho veiem pel barri, sigui molt més ràpid, perquè tenim el nostre propi grup de WhatsApp, però estem intentant buscar alguna altra solució, no volem estar espantats tot el dia”.