Mobile World Congress

El Mobile World Congress 2020, que se celebrarà del 24 al 27 de febrer al recinte firal de Gran Via, preveu arribar als 110.000 assistents (una xifra lleugerament superior a la del 2019, quan ja es va trencar rècord històric de participació) i deixar 492 milions d’euros a Barcelona i l’Hospitalet.

Ho ha explicat el director general de la GSMA, John Hoffman, durant la presentació del congrés de mòbils. L’edició d’enguany se centrarà en la integració de la tecnologia 5G al dia a dia i incidirà en dues qüestions: la lluita contra l’emergència climàtica a través de xerrades i la presència de les dones en el sector tecnològic gràcies al Women4Tech.

En aquest sentit, Hoffman ha anunciat una xerrada de la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, i ha destacat que la GSMA està treballant “amb diligència” per trencar “el sostre de vidre” que hi ha a les empreses de tecnologia perquè hi hagi tantes dones com homes en llocs de responsabilitat. Tot i així, aquest any només un 30 % dels 960 conferenciants del Mobile seran dones.

Xside, un festival nou dins del 4YFN

La novetat més destacada del Mobile arribarà en el marc del 4YFN, el congrés d’emprenedoria: es tracta del festival Xside, organitzat en col·laboració amb el Sónar. Se celebrarà del 24 al 26 de febrer, de 18 a 23 h, al recinte firal de Montjuïc i durà experiències immersives, conferències i actuacions artístiques. Segons el codirector del Sónar Enric Palau l’Xside servirà “per veure com la creativitat es troba amb la tecnologia”.

Hi tindran accés els qui tinguin entrada per al Mobile i el 4YFN, i el públic general també podrà comprar entrades específiques per accedir al festival Xside a partir de 30 €. Alguns dels artistes que hi participaran són Richie Haytin, Kruder & Dorfmeister o Honey Dijoh.

En paral·lel al Mobile World Congress i al 4YFN, del 25 al 29 de febrer tindrà lloc una nova edició del YoMo, el congrés de telefonia mòbil enfocat als més joves. John Hoffman ha dit que hi participaran fins a 25.000 infants i joves.