Aquest dimecres a la tarda, en el marc del Fòrum Gastronòmic, s’ha entregat el premi al millor panettone d’Espanya. El guardó ha estat per a Tonatiuh Cortés Martín, de l’establiment Cloudstreet, al número 112 del carrer del Rosselló, a l’Antiga Esquerra de l’Eixample. El jurat n’ha valorat la textura, l’olor, el gust, el tall i l’aspecte. Entre els guanyadors d’altres edicions hi ha el pastisser Oriol Balaguer.
Y el ganador del IV Concurso de España de Panettone @gremi_news es Donatiu Cortés Martín de
@cloudstreetbcn (Barcelona) ¡Enhorabuena! #FGastronomicBCN19 pic.twitter.com/7d3ND6Dp7G— Fòrum Gastronòmic Barcelona (@fgastronomicbcn) November 20, 2019
Què és i d’on ve el panettone?
El panettone té molts adeptes per aquestes dates. És un pa dolç amb una molla molt tendra que porta fruita confitada i panses. S’acostuma a menjar per Nadal o per Cap d’Any. L’origen és italià, de la zona de la Llombardia, concretament de Milà. També és típic de Suïssa i de França. Amb l’arribada de la immigració, la tradició es va escampar a alguns països de l’Amèrica del Sud i va adquirir altres noms com “pan dulce”. El Gremi de Pastissers calcula que el consum aquí s’ha multiplicat per 10 en els últims anys.