Balaguer, conegut per les seves xocolates, ha guanyat el primer premi. El guardó serveix per donar visibilitat al pastisser i al panettone en aquest cas. Els 23 participants, nou d’ells de Barcelona, han hagut d’elaborar tres panettones cadascun i demostrar les seves habilitats per convèncer el jurat. Qui puntuava els dolços han estat l’autor del millor panettone del món, Giuseppe Piffaretti, i el guanyador de la primera edició del premi del gremi, Yann Duytsche, qui ha explicat que el guardó li ha servit per tenir més vendes. El jurat n’ha valorat el gust, la textura, l’olor, el tall i l’aspecte.

El boom del panettone

El Gremi de Pastissers de Barcelona ha organitzat aquesta segona edició del premi perquè es tracta d’un dolç que està molt de moda. Són moltes les famílies que per Nadal mengen torrons, neules i un tall de panettone. El gremi calcula que el consum s’ha multiplicat per 10 en els darrers cinc anys i ja s’ha convertit en les postres nadalenques que més han crescut en vendes.