El periodista i escriptor Jordi Nopca ha guanyat la primera edició del nou Premi Proa de Novel·la inèdita en llengua catalana amb l’obra ‘La teva ombra’. Dotat amb 40.000 euros, el guardó pretén impulsar la nova narrativa en català des d’un segell de referència amb una trajectòria de prestigi, de més de 90 anys, com és Proa.

Jordi Nopca, periodista cultural al diari ‘Ara’ amb una novel·la i un recull de contes publicats, té l’honor de ser el primer guanyador del nou premi, dotat amb 40.000 euros. L’acte ha tingut lloc a la Fundació Antoni Tàpies a quarts de nou del vespre. L’autor ha explicat que ‘La teva ombra’ és una història de relacions amoroses ombrívola, amb infidelitats i venjança, protagonitzada per dos germans d’existències paral·leles. Són en Pere i en Joan, ‘tan iguals i alhora tan diferents’.

La tensió entre dos germans

La història comença amb la narració en primera persona d’en Joan, qui, el 2014, recorda un assenyalat estiu de la seva vida, el del 2011, amb el Sónar de rerefons. Després és en Joan, tres anys més gran, qui dona, també en primera persona, la seva pròpia versió dels fets ocorreguts aquell estiu. Segons Jordi Nopca, l’obra és un homenatge a la novel·la romàntica del segle XIX, però actualitzant el context al segle XXI. Cita com a influències ‘Cims borrascosos’ d’Emily Brontë, ‘Frankenstein’ de Mary Shelley i ‘Melmoth the wanderer’ de Charles Maturin.

L’obra guanyadora del Premi Proa de Novel·la es publicarà el 20 de novembre del 2019.