Tot i que l’obertura del mercat s’ha fet aquest dimecres, 23 de maig, la festa grossa arribarà el cap de setmana. Els tres espais que s’han creat arran de les obres del mercat i la urbanització dels entorns, la superilla, la plaça del carrer de Tamarit i l’espai del fossat (a la planta -1 del mercat) seran els escenaris on es faran la majoria d’activitats.

Dissabte, 26 de maig:

La superilla serà l’espai destinat a la tradició i la cultura popular. Hi haurà l’actuació dels trabucaires que obriran la festa (11 h). Tot seguit sortiran al carrer la colla gegantera de Sant Antoni (11.15 h) i ja al vespre els diables encapçalaran el correfoc (21.15 h).

La plaça del carrer de Tamarit concentrarà les actuacions musicals i de dansa, la interpretació de les corals i també els recitals de poemes. Els visitants podran gaudir d’un concert del grup Rumba Vella (13 h), un espectacle de dansa de Bollywood (18 h) i la lectura de versos al llarg del dia.

L’espai del fossat (planta -1 del mercat) serà l’escenari que acollirà les activitats destinades al públic infantil. Els petits podran participar en un taller de circ (d’11 a 13 h), veure el concert d’una orquestra formada per ninots (d’11 a 14 h i de 16 a 19 h) i una àrea destinada als menuts amb taules per pintar, una vaca gronxador i un xilòfon gegant (d’11 a 20 h).

espectacles infantils Mercat de Sant Antoni

Altres espais: Els botiguers de tot el barri s’afegiran a la festa i celebraran la jornada del comerç al carrer. També hi haurà visites guiades al Mercat de Sant Antoni (12 h). Els visitants que en vulguin una fer s’hi hauran d’inscriure prèviament a la Casa Golferichs.

Mercat de Sant Antoni interior

Un altre escenari serà en el número 43 de la ronda de Sant Pau on s’instal·larà l’Espai de Consum Responsable. Aquí es donaran a conèixer idees per fer una compra verda que sigui respectuosa amb el medi ambient.

Diumenge, 27 de maig:

La superilla seguirà amb les tradicions. Hi haurà un espectacle de dansa tradicional i també una rua xinesa (12 h).

A la plaça de Tamarit el periodista Miqui Otero serà l’encarregat de fer el pregó (11 h) i una mica més tard els visitants podran veure en directe l’actuació del grup català Coriolà (12.30 h).

L’espai del fossat seguirà acollint les activitats infantils amb diversos passis del concert de Els Músics de Drap (d’11 a 14 h). Les famílies també podran gaudir de l’espai menuts, on es programaran diversos espectacles.

Altres espais: S’organitzarà una segona visita guiada al mercat (12 h). Per anar-hi caldrà inscriure-s’hi abans al Centre Cívic Casa Golferichs.

Els encants tindran un horari especial

Els Encants de Sant Antoni tindran, durant els primers 15 dies d’obertura, un horari especial. Des d’aquest dimecres, 23 de maig, i fins al 2 de juny obriran de dilluns a dissabte de les 10 a les 20.30 h. Passada aquesta data els comerciants obriran els dilluns, dimecres, divendres i dissabte en el mateix horari.

Mercat Sant Antoni Encants