El passatge de Camil Oliveras recorda temps del segle XIX, és una via molt petita i tranquil·la, de casetes baixes amb jardí. Tot i que els veïns estan contents de viure en aquest petit oasi a Gràcia, creuen que alguns elements de la via pública s’haurien d’haver actualitzat. El passatge està ple de cables aeris i no té clavegueram, un fet que provoca alguns problemes d’embossament quan plou. A més, el terra està malmès, amb forats i esquerdes.

El mateix passa al carrer de Balcells, a tocar del passatge de Camil Oliveras. Les voreres estan deteriorades, plenes de pals de la llum i fitons dels antics, també en mal estat. A més, a aquest carrer tampoc no hi ha el cablejat soterrat. El tema dels cables aeris és el que més preocupa els veïns de totes dues vies.

Gerard Preminger, veí del carrer de Balcells, que dona també al passatge de Camil Oliveras, assegura que fa molts anys que no s’ha fet cap més actuació que pedaços. Creu que el fet que siguin vies on viuen pocs veïns ha fet que quedin oblidats per l’Ajuntament: “El que demanem fonamentalment és que aquest carrer mereix el mateix tractament que qualsevol dels altres que s’han fet de l’entorn els darrers anys”.

En la darrera audiència pública, a què van assistir els veïns per posar el tema sobre la taula, el regidor del districte, Eloi Badia, es va comprometre a convocar-los durant aquest any per començar amb el projecte executiu i poder fer les obres el 2019. Tot i que confien que l’Ajuntament compleixi la seva paraula, els veïns seguiran insistint a explicar l’estat en què es troben aquestes vies fins que les vegin arreglades.