El gerent de l’Institut Municipal de Mercats, Jordi Torrades, ha explicat el nou calendari d’obres en una compareixença en la Comissió d’Economia. A finals de setembre es preveu adjudicar la construcció de la carpa provisional, que estarà llesta per al trasllat dels paradistes a mitjan o finals de febrer del 2018. En paral·lel, es treballarà amb el projecte executiu del nou mercat, que es vol adjudicar a mitjan 2018. Torrades ha dit que les obres de reforma poden durar entre 26 i 30 mesos, i que la previsió per al trasllat i inauguració se situa entre l’octubre del 2020 i el març del 2021.

El portaveu dels paradistes del Mercat de l’Abaceria, Jeroni Magrans, ha lamentat el retard. “Ens sembla no del tot bé, però farem l’impossible i pressionarem perquè es compleixi a l’octubre, encara que ho veiem bastant difícil”, ha valorat. Magrans ha avançat que la carpa provisional serà “única i mai no vista fins ara”, amb parets transparents. Dels 90 paradistes actuals, es calcula que només la meitat continuaran a la carpa i al nou mercat. L’equipament reformat tindrà un aparcament subterrani, un supermercat i espais polivalents.

La regidora de Mercats, Montserrat Ballarín, ha atribuït el retard de les obres als processos administratius, però s’ha compromès a fer “un esforç especial” per ajudar els paradistes en la propera campanya de Nadal si, com està previst que passi, encara són al mercat antic. La majoria de grups de l’oposició han retret al govern l’endarreriment de terminis i han exigit al govern que agilitzi les obres. La CUP, per la seva banda, ha rebutjat que al nou mercat hi hagi un pàrquing i un supermercat.