La Perifèrica 9b acaba d’inaugurar un nou servei a domicili al Mercat de Montserrat. No només és gratuït, sinó també solidari. Els cinc treballadors que el fan possible són persones que estaven a l’atur i que, a partir d’ara, rebran la renda mínima garantida. Alhora, rebran formació i tindran l’oportunitat de treballar durant un any. Aquesta situació és possible gràcies a la Fundació Pare Manel i l’Àrea de Drets Socials amb la col·laboració de Barcelona Activa.

“La idea és que aquest format de pla d’ocupació, que dura tot un any, es pugui integrar com un servei que perduri al territori i que tant els comerciants com els veïns en puguin gaudir per molt de temps”, exposa José Bea, coordinador de l’àrea inserció de la Fundació Pare Manel.

Un exemple d’economia social

La Perifèrica 9b és una iniciativa creada per la Fundació Pare Manel amb l’objectiu de donar sortida a temes productius i laborals. Amb la intenció de treballar l’economia social i solidària dins el territori es va presentar per dur a terme un dels projectes del programa pilot B-Mincome, gestionat per Barcelona Activa i amb finançament de l’Urban Innovative Actions (UIA). I d’allà va néixer el servei a domicili la Perifèrica 9b al Mercat de Montserrat.

Un servei gratuït molt útil al territori

El servei a domicili de la Perifèrica 9B del Mercat de Montserrat ja disposa de més de 100 usuaris inscrits. És un servei de molta utilitat per a les persones grans i amb mobilitat reduïda, en un territori amb una orografia complicada i molts blocs d’habitatges sense ascensor. Aquest servei permet que molts clients puguin anar al mercat a comprar i relacionar-se, però sense haver de carregar la compra fins a casa.

“Hi ha moltes persones que volen comprar però no poden anar carregats, doncs ho deixen aquí o ens ho deixen a nosaltres i els ho porten a casa i gratuïtament”, explica María Eleonora Cordero, paradista del Mercat de Montserrat. A més, Cordero creu que “la gent aprofita i compra bastant gènere”. El repartiment es fa de dimarts a divendres en horari de mercat.