Els tècnics de diferents disciplines (so, llum, vídeo…) s’han organitzat per defensar-se, diuen, dels abusos i desconsideracions que pateixen. Aquest any han formalitzat la creació del sindicat Tecnicat amb l’objectiu que es reguli el sector. De fet, segons els seus membres, la manca d’una normativa clara és la causa de la precarietat laboral que viuen. Juan Cid, tècnic de so, assegura:

“Hi ha moltes il·legalitats perquè no hi ha cap conveni. És la jungla.”

Les demandes del Tecnicat

La principal reivindicació que fan té a veure amb els horaris laborals. Asseguren que treballen més de 12 h seguides i que sovint allarguen la jornada sense cap compensació econòmica. També denuncien que han de negociar els salaris i les condicions del contracte directament amb els empresaris.

A partir d’ara volen visibilitzar aquestes reivindicacions. Han escollit la Mercè per fer sentir la seva veu i asseguren que alguns artistes ja els han donat suport públicament durant els concerts. Asseguren que és un bon espai per donar a conèixer les seves demandes i pressionar per aconseguir millores aviat. També organitzen assemblees per pensar futures accions. L’última que van celebrar va aplegar 700 tècnics.