(ACN) El Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública impulsarà un decret per incrementar fins a l’1,95 % la massa salarial dels treballadors i treballadores de la Generalitat. S’aplicarà l’increment màxim de l’1,75 % autoritzat per la Llei de pressupostos generals de l’Estat i un 0,25 % addicional, tot i que els sindicats apunten que un 0,20 % serien de fons addicionals i no està concretat com i a qui es pagarà. És l’acordat en la Mesa General de Negociació dels Empleats Públics, que s’ha celebrat aquest dimarts i en la qual han participat representants de CCOO, UGT i la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), que s’ha aixecat de la taula a mitja reunió en desacord amb el que s’estava negociant, perquè no s’ha parlat de la recuperació de les pagues pendents del 2013 i 2014, tot i que ja no constava en l’ordre del dia.

La voluntat del govern és aplicar de “manera immediata” aquests increments. Així, l’augment es percebrà amb caràcter retroactiu d’un 1,5 % el pròxim 1 de gener, mentre que el 0,25 % corresponent a l’assoliment dels objectius del PIB té retroactivitat a 1 de juliol. Els treballadors públics també percebran el 100 % de la retribució en cas de baixa laboral des del primer dia.

En una atenció als mitjans, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública ha destacat que l’increment de l’1,95 % és superior al que atorga l’Estat als seus treballadors, que se situa en l’1,75 %. “Ens semblava que era de justícia atès el que hem patit al llarg d’aquests anys”, ha assenyalat. Tot i així, el coordinador de l’Àrea Pública de CCOO a Catalunya, Joan Maria Sentís, assegura que “és mentida” que els treballadors de la funció pública catalana passin a cobrar més que els treballadors de la resta de l’estat. Detalla que hi ha tres trams en l’increment: un de 1,5 %, un altre del 0,25 % i la possibilitat d’un 0,2 % “procedent de fons addicionals”, els quals “encara s’ha de determinar com es paguen i a qui es paguen”, apunta Sentís.

Els sindicats apunten que l’acord d’aquest dimarts és la “ratificació” del pactat el 20 de juliol. “No estem decebuts. Ara estem emprenyats”, ha subratllat el representant de CCOO, ja que, tot i que amb UGT han signat l’acord, encara està per parlar la recuperació de les pagues del 2013 i 2014.