L’Ajuntament i la Generalitat han reforçat la col·laboració en polítiques actives d’ocupació a la ciutat. Les dues administracions han signat prorrogar el conveni subscrit l’abril del 2017, per poder iniciar una segona fase del projecte. El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello i el conseller de Treball, Chakir el Homrani, han valorat que la col·laboració dels dos governs permetrà fer “més efectives” les polítiques actives d’ocupació a la capital catalana entre aquest 2018 i el 2019.

Gerardo Pisarello ha explicat que l’Ajuntament ja ha destinat 40 milions d’euros a polítiques d’ocupació i ha destacat que la taxa d’atur a Barcelona s’ha situat per primera vegada des del 2008 per sota del 10%. Pisarello ha afegit que “la feina conjunta amb la Generalitat té molt a veure amb aquests resultats”.

El conseller Chakir el Homrani ha situat com a principals problemes la qualitat de l’ocupació i el fet que les persones que no troben feina i es converteixen en aturats de llarga durada “cada vegada són més vulnerables i tenen menys oportunitats”. El titular de Treball ha assenyalat la necessitat de fer un acompanyament “molt personalitzat” als aturats i Pisarello ha explicat que l’Ajuntament aposta per la “descentralització” amb l’obertura de punts d’informació a cada districte.