Aquest és un any atípic pels eixos comercials de la ciutat. L’agost no serà diferent. La majoria de comerciants han decidit fer menys vacances aquest estiu per intentar recuperar les pèrdues que han tingut aquests mesos que han estat tancats durant el confinament. També tenen por que, al setembre, hi hagi un segon confinament que els obligui a tornar a tancar el seu negoci. Per això, molts han decidit aquest any només fer quinze dies de vacances. Però aquesta decisió no la comparteixen tots els eixos comercials.

La majoria de botigues de Sant Gervasi havien decidit només fer quinze dies de festa, però finalment bastants comerços han decidit fer vacances tot el mes. Han pres aquesta decisió veient que es comença a veure menys gent pel barri, ja que la majoria han marxat a la segona residència, i que l’última quinzena de juliol els ha anat millor del que s’esperaven.

A altres eixos, com el de la Sagrada Família, encara no tenen molt clar què faran. La majoria han decidit obrir aquesta primera setmana d’agost i valoraran quan fan vacances segons les vendes. Aquesta setmana, ja han començat a notar una davallada. Per això, si la cosa està aturada, és possible que tanquin entre una o dues setmanes al voltant del 15 d’agost. Una situació molt similar és el que passarà a Creu Coberta, ja que encara no saben com els afectarà la baixada de turisme que està patint la zona. Els eixos de Sants, Sant Martí, Nou Barris i Fabra Centre faran una política similar.

En canvi, altres punts de la ciutat, molt més transitats, com ara el Poblenou, el 70 % de comerciants de l’eix han decidit no tancar el negoci aquest mes d’agost. I, qui ho fa, ho farà com a molt una setmana. Malgrat que aquest any hi ha menys turisme, esperen que molts barcelonins de la zona es quedin per aquí i facin vida al barri. L’eix del Nou Eixample també té previst només tancar la setmana del 15 d’agost. El que sí que faran, seran torns. Concentraran l’activitat bàsicament al matí.