Terrasses desconfinament Raval

(ACN) El Govern ha modificat les resolucions perquè bars i restaurants dels municipis amb restriccions de l’àrea metropolitana de Barcelona i de set municipis del Segrià puguin obrir més enllà de la mitjanit. La modificació s’ha publicat aquest dissabte al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) tombés el tancament a mitjanit decretat pel Govern. Fonts de Salut ja van avançar divendres que farien aquestes modificacions, tot i que recorrerien la decisió judicial. La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha celebrat aquest canvi i considera que és com s’havia de procedir “jurídicament”.

Nova resolució al DOGC

El DOGC ha publicat una resolució en la qual es modifiquen dues d’anteriors i es dona publicitat a les decisions del TSJC. D’una banda, elimina l’obligació que les activitats d’hosteleria i restauració hagin de tancar a la mitjanit a Barcelona i 15 poblacions més de l’àrea metropolitana.

Es continuen mantenint els aforaments a l’interior dels establiments al 50% de l’autoritzat i el consum s’ha de fer sempre a la taula. Pel que fa a les terrasses, l’aforament ha de ser el resultant d’aplicar una distància de dos metres entre taules o grups de taules i es manté que, sempre que sigui possible, preferiblement es faci servei a domicili i comandes per emportar.

Aquest divendres, el Govern havia publicat al DOGC una resolució, ara modificada, que mantenia la prohibició de mantenir bars i restaurants oberts a la mitjanit, tot i la decisió del TSJC de permetre-ho. L’executiu ja va anunciar la modificació de la resolució i un recurs en contra de la decisió judicial. Aquesta resolució té efectes a partir de diumenge 2 d’agost a les nou del matí.