El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya aixeca la limitació horària imposada per la Generalitat a bars, restaurants i sales de joc que fins ara havien de tancar a mitjanit. Era una de les mesures restrictives imposades per fer front a la crisi sanitària del coronavirus. El tribunal ha estimat part del recurs que havia interposat la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM). Segons la interlocutòria, es manté el tancament dels locals d’oci nocturn a tot Catalunya perquè limitar-ho només als llocs amb restriccions podria generar moviments de població cap als locals oberts.

El tribunal també considera que la restricció horària a l’àrea de Barcelona, l’Alt Empordà, el Segrià i la Noguera no està prou justificada, i que l’ampliació horària no incrementa el risc i que es poden prendre mesures per evitar-ho.

Denega la reobertura de discoteques

En el mateix recurs, la FECASARM també havia sol·licitat la reobertura de les discoteques, sales de festa i sales de ball. En aquest sentit, però, el TSJC s’ha reafirmat en la resolució de dimecres passat i ha denegat la petició. Segons la federació “amb aquesta decisió s’acaben les esperances del sector de les discoteques de poder sobreviure” i comportarà el tancament del 70 % dels locals d’aquest tipus abans de finals d’any.  Ara demanen que l’administració aprovi al més aviat possible un pla sectorial o un pla de rescat pel sector. El president de FECASARM, David López, assegura que acaten la decisió judicial però que aboca al sector a la “ruïna més absoluta”.