Després d’haver conegut els resultats de l’estudi clínic realitzat a la Sala Apolo el 12 de desembre (en què no es va detectar cap positiu per covid-19), l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC) i el Gremi de Discoteques de Barcelona i Província s’han mostrat esperançats. Consideren que és una passa endavant per al retorn de la cultura en viu i l’oci nocturn, tal com els coneixíem abans de la pandèmia.

Mas: “Es poden crear espais d’oci segur”

Ramón Mas, secretari general del Gremi de Discoteques de Barcelona, recorda que després de 10 mesos les discoteques continuen tancades. Però assegura que no perd l’esperança i dona quatre mesos perquè les discoteques tornin a obrir: “Després de quatre mesos de vacunació hem de poder utilitzar els tests ràpids i noves tecnologies per crear espais segurs, totalment lliures de covid”.

Insisteix que amb l’èxit de l’assaig, promogut per Primavera Sound, “ha quedat palès que es poden crear espais d’oci segur“.

I ara què?

L’ASACC assegura que el que més desitgen és tornar a fer concerts sense haver de pensar en si s’ha d’estar assegut o dret. Però, tot i que celebren el resultat de l’experiment, consideren que ara cal veure com aplicar-lo al funcionament habitual dels esdeveniments culturals.

Per això, la gerent de l’associació, Carmen Zapata, destaca la importància de centrar tots els esforços en la investigació i el desenvolupament d’eines que permetin el retorn dels esdeveniments en espais tancats amb unes condicions similars a les d’abans de la irrupció del coronavirus.

Zapata: “El sector necessita suport de les administracions”

Carmen Zapata ha explicat que, després de nou mesos amb les sales de concerts tancades, el mes de desembre s’han celebrat més de 140 concerts. Això sí, amb mesures de seguretat i limitacions d’aforament que, en alguns casos, han arribat a ser del 85 %, és a dir, amb només un 15 % d’assistència.

És per això que Zapata assegura que el sector necessita el suport de les administracions. Tal com diu, “està molt bé donar ajudes per generar activitat, però una manera de generar activitat és invertir en investigació perquè es puguin fer els tests que permetin augmentar l’aforament”. Assegura que així les activitats culturals serien viables per si mateixes, cosa que ara no són.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a