Els repartidors de menjar a domicili busquen ser l’alternativa a Deliveroo i Glovo, les empreses més destacades del sector. Ja fa uns mesos van anunciar-ho i finalment avui han presentat una app per a mòbil pròpia, que vol prestar el mateix servei, però amb “unes condicions de treball dignes”.

La plataforma RidersXDerechos s’ha constituït com a cooperativa sense ànim de lucre i autogestionada per poder prestar el servei amb l’objectiu de “crear llocs de treball dignes” i combatre la precarietat laboral en aquest sector. Tot i que ofereixen als treballadors la possibilitat d’organitzar-se la jornada,  la plataforma proposa contractes de mitja jornada (20 h) als repartidors. 

Aquest dimarts s’ha presentat el nom de la iniciativa, Mensakas,  i han posat en marxa una campanya de micromecenatge per poder finançar la iniciativa, que han impulsat una desena de repartidors.  L’objectiu és poder començar a treballar al juliol, repartint menjars a domicili a la ciutat de Barcelona.

Els repartidors han denunciat la precarietat i la condició de falsos autònoms

En nombroses ocasions, aquests repartidors han denunciat les condicions laborals amb què treballen, com a falsos autònoms i sense cobrar les hores extra. Unes condicions que ja van denunciar l’estiu passat a l’Inspecció de Treball i que també han volgut fer públiques en nombroses protestes del col·lectiu. 

La presentació s’ha fet el dia abans del primer judici d’un d’aquests treballadors de Deliveroo acomiadat fa uns mesos. Els sindicats argumenten que aquest és una represàlia per l’activitat sindical i per les vagues fetes a l’estiu.