La nova marina podrà amarrar fins a 134 embarcacions de 15 a 40 metres d’eslora, i la marina seca podrà acollir fins a 150 vaixells de fins a 12 metres d’eslora, de manera que serà la primera d’aquestes característiques al port. Entre els edificis que s’hi construiran figuren la capitania per a la gestió portuària, un edifici per a la Creu Roja, una benzinera, 31 espais per guardar-hi les veles, un mirador, un bar restaurant i locals comercials.

El període d’obres serà de dos anys. S’haurà de construir una superfície terrestre de 18.000 metres quadrats que envoltarà una làmina d’aigua de 50.000 metres quadrats. La nova marina seca tindrà 16.500 metres quadrats i els edificis de la zona, 16.000.

L’empresa Formentera Mar es va crear el 1992 i ha dissenyat i promogut projectes a Ciutadella, Andratx i al moll vell de Palma. Actualment gestiona el port esportiu de la Savina, a Formentera. També ha assumit projectes a Cumasaya (Santo Domingo) i Gran Bahama (les Bahames).

El president del Port, Sixte Cambra, ha destacat la importància d’aquesta inversió com a “element clau de l’expansió del Port Vell i del clúster nàutic” que impulsa l’Ajuntament, instal·lacions portuàries i empreses del sector. El Port de Barcelona va aprovar l’octubre de 2012 la licitació del concurs públic per construir i gestionar la marina de la Bocana Nord.