Els visitants del Saló Nàutic de Barcelona 2013 veuran algunes novetats. D’entrada, s’exhibiran per primera vegada una seixantena d’embarcacions, com el Lagoon 52, un catamarà de creuer que disposa d’un saló amb vidres i una vista de 360 graus.

Una altra nau que hi serà present és el Minorchino 54 Fly, un llagut de nova generació de Sasga Yachts, concebut per a llargues travessies; així com també la nova Manhattan 55 de Sunseeker, un creuer esportiu de gairebé 17 metres d’eslora i que els experts comparen amb un Rolls-Royce del mar. Un dels creuers esportius i més exclusius que també s’hi podrà veure és el Princess V57.

D’altra banda, aquesta edició es tornarà a habilitar l’Àrea Fun Beach, perquè el públic familiar pugui gaudir de sessions d’iniciació; també hi haurà el primer Barcelona SUP Festival, el I Trofeu Saló Nàutic La Mercè, una regata de petits velers dirigits per ràdio control, i la Boat Parade, una desfilada nocturna d’embarcacions que mostrarà les últimes innovacions en disseny i tecnologia.

El president del Saló Nàutic de Barcelona, Luis Conde, ha destacat “l’esforç de les empreses expositores a apostar un cop més pel certamen, per presentar les novetats malgrat les dificultats derivades de la crisi econòmica i les específiques del sector”.

S’estima que el sector de la nàutica d’esbarjo genera prop de 107.500 ocupacions i aporta una producció de 17.192 milions d’euros a l’economia espanyola.

Aquest any el saló començarà uns dies abans, el 24 de setembre, per coincidir amb la festa de la Mercè. L’última jornada coincidirà amb la Mediterranean Tall Ships Regatta, una concentració de grans velers que desenvolupen projectes educatius.