Amb més de 100 metres d'eslora és l'embarcació més gran que es pot visitar al Port Vell aquestes festes. Un vaixell que, com molt dels que s'exhibeixen aquí, serveix d'escola per a la Marina. En aquest cas, pertany a la marina russa. Un altre dels que ha causat més sensació és el brasiler Cisne Branco, que tot i l'aparença es va construir l'any 1999. LEANDRO NUNES, tinent del Cisne Branco "És un moment important per donar a conèixer la nostra cultura, la nostra navegació. Ens agrada mostra el vaixell." RAQUEL ESCRICHE "Ahir vaig venir i em va semblar super xulo. Li vaig explicar al meu amic que si volia venir a casa meva i venir a veure els vaixells. De fet, aquesta és una ocasió única per pujar a bord de 36 embarcacions arribades de tot el món. A banda d'embarcacións grans, també se'n poden visitar de petites com aquesta. Ha fet la volta al món dues vegades, però el més important és que darrera hi té un projecte social. JOAN, fundació Joves Navegants de Balears "És una teràpia per als nins, i el que fem és teràpia amb ells. A la mar, si algú hi ha estat alguna vegada, sap que quan estàs dins la mar tothom es relaxa i oblida els problemes de terra." Ara, totes les tripulacions es preparen per demà, ja que a les 11 del matí sortiran a navegar des de l'Hotel W fins al Fòrum. Un espectacle que es podrà veure des de les platges de la ciutat.

La Mediterranean Tall Ships Regatta és una competició pensada per a vaixells d’entrenament de la Marina, també anomenades embarcacions escola o amb projectes socials. Totes ofereixen visites gratuïtes a bord a les ciutats per on passa la regata. A més, s’han organitzat diverses activitats d’animació al moll durant l’estada d’aquests velers a la ciutat.

Arribats de tot el món, els 36 vaixells que conformen la Mediterranean Tall Ships Regatta navegaran durant el matí de dimarts des de l’Hotel W fins al Fòrum. Un espectacle poc habitual que es podrà veure des de les platges de Barcelona.