Falten quatre dies perquè els nous Encants comencin a funcionar però els responsables ja n'han trepitjat avui les instal·lacions. Sobre el terreny han comprovat que els treballs de reparació estan enllestits, després de les inundacions del 8 de juny passat, quan faltava només una setmana per a la inauguració. Per resoldre els problemes de drenatge s'han reforçat 18 dels 43 pilars de l'edifici amb aquest nou dispositiu d'acer inoxidable que multiplica per tres la capacitat d'absorció d'aigua. Amb l'equipament a punt, les autoritats municipals han volgut destacar el que representa el nou mercat, que tindrà 283 parades i nous serveis. L'objectiu és que els Encants completin la transformació de les Glòries en un nou eix cultural, econòmic i turístic de la ciutat. RAIMOND BLASI, regidor de Comerç, Consum i Mercats "Ens traslladem a un nou espai preservant, precisament, tots els elements que fan que sigui un mercat no alimentari de referència per a la ciutat de Barcelona i que, a més a més, esperem que tingui una referència internacional." DIEGO ESCÁMEZ, president de la Junta de Comerciants del Mercat "El mercat donarà un valor afegit a la ciutat, no com altres vegades que hem tingut la sensació que érem un destorb i un problema i que no sabien que fer amb nosaltres. Jo penso que tenim futur i això és el més important." La majoria de parades tenen la persiana baixada, però alguns comerciants ja han començat a instal·lar-se per poder obrir al públic dimecres.

Les instal·lacions del mercat estan preparades per al trasllat, després dels treballs de reparació i millora, que han resolt les deficiències detectades fa tres mesos. El 8 de juny les fortes pluges van causar inundacions i van posar de manifest els problemes de drenatge que ara s’han corregit amb intervencions com la col·locació de nous dispositius de captació d’aigua a 18 dels 43 pilars de l’edifici.

Un edifici singular

El nou mercat dissenyat per Fermín Vázquez es distingeix per la seva particular coberta. L’arquitecte ha concebut l’edifici com una gran plaça oberta, on botigues i parades se situen en una sèrie de rampes que formen un recorregut per tot l’espai.

La instal·lació disposa de 35.000 metres quadrats, el doble que l’antiga ubicació. En total hi ha 283 parades, un aparcament amb 270 places, magatzems i, fins i tot, una sala polivalent. El mercat obrirà els mateixos dies de la setmana (dilluns, dimecres, divendres i dissabtes) però amplia l’horari des de les nou del matí fins a les vuit del vespre.