La plaça central del mercat ja és buida i aquest matí a fora encara hi havia gent que pensava entrar-hi a comprar. Les parades ja estan tancades i fins dimecres al mercat només hi podran entrar furgonetes. A dins, els comerciants tenen feina per buidar les parades i fer viatges amunt i avall cap als nous Encants Vells. JAIME LÓPEZ, paradista "Muy ajetreado, estamos haciendo todos el traslado y haciendo viatjes. Ya llevamos cuatro viajes y nos quedan tres." Aquesta setmana deixaran el que ha estat casa seva des de fa més de 85 anys. Per això durant el trasllat també fan neteja del que creuen que ja no vendran mai més. DANIEL SALVAT, paradista "El que fa falta, doncs vinga a omplir allà. El que no fa falta, a la bassa." HAMMIT GARMAS "Tenemos que vaciar porque tenemos mucho peso aquí. Hay cosas que no se venden y tenemos tiendas un poco pequeñas. Por eso nos vamos a llevar sólo las cosas que se venden en el mercado." Com la resta de paradistes, en Josep avui ha començat el trasllat i ara inicia un nou camí cap a la nova ubicació. Sembla que és un dels que ho fa amb més optimisme. Aquest ja és el quart viatge que fem, encara en queden uns quants. Anem posant tota la mercaderia ben posada. Hem de treballar avui i demà i que el dimecres estigui tot en condicions. Ara entrarem al camp de subastes... Ara els queden poc més de 24 hores per acabar el trasllat i començar l'activitat aquí, als nous encants vells. En total, hi ha 283 parades que s'inauguran aquest dimecres.

Si no s’esdevé cap nou imprevist, les parades del nou mercat dels Encants Vells aixecaran finalment les persianes aquest dimecres. Abans però els esperen dos dies de molta feina buidant les parades i fent viatges cap als nous encants vells. Alguns aprofiten per fer neteja i llençar allò que creuen que ja no vendran més.

Aquest trasllat es produeix tres mesos més tard de la data prevista, després que les instal·lacions s’inundessin durant una tempesta el mes de juny. Els informes van detectar deficiències en el sistema de drenatge de la coberta i aquest estiu s’ha treballat per resoldre-les. Mentrestant, molts paradistes han estat preparant la mudança alhora que oferien rebaixes per atraure-hi clients. De fet, aquest cap de setmana, més gent de l’habitual s’hi ha acostat.

Amb el canvi,  els comerciants guanyaran espai. Les noves instal·lacions, situades al costat del Teatre Nacional de Catalunya i L’Auditori, disposaran de 283 botigues. També hi haurà un aparcament, magatzems i una sala polivalent. El nou mercat té una superfície de 35.000 metres quadrats sota cobert, que permetran passejar-hi aixoplugats del sol i la pluja però mantenint l’essència d’una fira a l’aire lliure. El Mercat dels Encants obrirà els dilluns, dimecres, divendres i dissabtes des de les 9 h fins a les 20 h.