L’empresa va començar l’any 2006 al carrer de Verdi amb l’objectiu d’acostar als barcelonins la gastronomia i la cultura de Portugal. Fins ara, l’establiment disposava d’un espai de degustació amb taules i cadires a l’interior. Però a partir de l’any 2011, l’Ajuntament va alertar-los que fer degustació era il·legal, ja que la llicència de pastisseria i celler que se’ls va concedir no ho permetia.

Des d’aleshores, fa dos anys que els propietaris han rebut diverses multes i, davant la impossibilitat de negociar un canvi del Pla d’usos, han decidit plegar. Ho fan després que aconseguissin més de 6.000 firmes dels veïns per convèncer el consistori que la prohibició era “absurda”. Tot i això, l’Ajuntament els va dir que “no tenien intenció de canviar de criteri” i que havien de treure les taules i les cadires per continuar.

Des d’A Casa Portuguesa lamenten aquesta decisió, ja que el negoci, segons diuen, “funciona perfectament i a la gent li agrada”. A més, una de les copropietàries, Leonor Castro, diu que amb el tancament de l’empresa hauran de fer fora cinc treballadors. Per això, demanen que es recuperi el Pla d’usos de 2005, ja que aquest sí que permetia tenir taules i cadires a l’interior.

A partir d’aquest diumenge, el servei de degustació d’A Casa Portuguesa es traslladarà al restaurant que ja té l’empresa al carrer d’Aragó.